Voor welk sieraad moet ik kiezen?

Er zijn heel veel verschillende sieraden verkrijgbaar, allerlei kleuren en allerlei soorten. We kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Welk sieraard past het beste bij jou en wat is te combineren? In deze blog geven we antwoord op deze vragen.

Welke keuze maak ik?

Het soort sieraad dat je moet kiezen, is natuurlijk jouw eigen keuze. Wil je oorbellen, een ketting of ga je voor een horloge? Dit hoeft niet moeilijk te zijn, wat iets moeilijker is, is de keuze van de kleur sieraad. Kies je voor goud, zilver, brons? 

De kleur kies je aan de hand van je ondertoon

Er zijn verschillende ondertonen, een warme, koude en neutrale ondertoon. Bij een warme ondertoon passen gouden sieraden beter, terwijl bij een koele ondertoon zilver beter past. Maar hoe weet je nou welke ondertoon je hebt? Dit kun je checken bij de aderen op je pols. Als je aderen een blauwe of paars? Dan heb je een koele ondertoon. Vaak is dit het geval bij personen met een lichte huid en licht haar. Als je aderen richting een groene kleur gaan, dan heb je een warme ondertoon. Dit is dan ook vaak het geval bij personen met donkerder haar. Het kan ook zo zijn dat je er tussenin zit, in dat geval heb je een neutrale ondertoon. 

Verschillende accessoires

Gouden oorbellen, kettingen en armbanden passen dus het beste bij mensen met een warme ondertoon. Dit geldt ook voor andere accessoires, zoals horloges. Bij horloges hangt de keuze vaak af van het merk van het horloge. Zo heb je een Citizen horloge, maar ook een horloge van Seiko bijvoorbeeld. In dat geval hangt het vooral af van de smaak van de persoon die op zoek is naar een horloge. 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk jouw smaak. Koop vooral iets waar je je goed bij voelt en wat jouw smaak is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *