Drie tips omtrent hondverzorging

Het is belangrijk om je hond goed te verzorgen. Heb je een nieuwe huisgenoot en nog niet eerder een hondje gehad? Dan weet je misschien nog niet zo goed wat allemaal belangrijk is om op te letten bij de verzorging van je huisdier. We hebben daarom drie belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet zodat jij meer te weten komt over de verzorging van je viervoeter. 

Houd je hond geestelijk en lichamelijk in vorm

Zorg er altijd voor dat je huisdier zich niet gaat vervelen en bied voldoende geestelijke en lichamelijke aanbieding aan. Ga met je hond naar de hondentraining, maak samen lange wandelen en speel veel met je huisdier. Zo voorkom je niet alleen verveling maar blijft het dier ook nog eens goed gezond en lekker fit. Bied voldoende uitdaging en variatie aan die bij de leeftijd en het ras passen. 

Ga regelmatig naar de dierenarts

Zorg er daarnaast voor dat je regelmatig met je huisdier naar de dierenarts gaat. Hier kan je hond goed nagekeken worden, eventuele vaccinacties krijgen en behandeld worden tegen vlooien, teken en wormen. De dierenarts kan een diagnose stellen als je denkt dat je hond wat mankeert en er ook meteen een goed behandelplan bij maken. 

Houd de vacht netjes

Zorg er ook goed voor dat je hond lichamelijk goed in conditie blijft. Dit doe je door voldoende te bewegen maar ook door de vacht van je huisdier netjes te verzorgen. Ruikt de vacht van je hond niet meer zo fris is of is deze wat vies door het buitenspelen? Dan kun je ervoor kiezen deze te wassen met een milde hondenshampoo. Zo was je niet alleen alle viezigheid maar ook meteen losse haren die anders voor irritatie kunnen zorgen eruit. Je hond ruikt na een wasbeurt ook weer lekker fris natuurlijk. 

Schone oren

Let altijd goed op dat je hond schone oren heeft. Check deze minimaal eens per week om te voorkomen dat er oorsmeer of oormijt in zit. Zijn de oren niet helemaal schoon? Dan kun je ze schoonmaken met een speciale oorreiniger hond. Druppel deze in de oren van je huisdier en masseer ze in. Zo worden de oren netjes schoon en heeft je hond daar het meeste baat bij. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *