Hoe krijg je kalk uit leidingwater?

Water dat in Nederland uit de kraan komt, is ontzettend rijk aan calcium. Op zich is dit mineraal helemaal niet schadelijk. Toch ondervinden veel mensen er last van. Misschien ben jij ook wel zo iemand die helemaal klaar is met hard water en de daarbij behorende kalkaanslag. Dan is het slim om de aankoop van een waterontharder te overwegen. Zo’n apparaat is zeer betaalbaar en is verkrijgbaar in verschillende groottes. Zo is er voor zowel kleine als grote huishouden altijd een perfect passende waterontharder. In feite is een waterontharder voor particulieren de enige doeltreffende manier om af te komen van een teveel aan kalk in je leidingwater.

Hoe werkt een wateronthardingssysteem?

Waterontharders zijn voorzien van een actief koolstoffilter. Dit is een speciaal filter dat zowel kleine ijzerdeeltjes als een teveel aan mineralen uit het leidingwater filtert. Het apparaat moet dan ook worden aangesloten op de plek waar het leidingwater binnenkomt in je woning. Op deze manier kan het hinderlijke deeltjes direct bij de start tegenhouden. Dankzij de inzet van een waterontharder wordt het leidingwater in je woning niet alleen veel zachter, maar ook nog veel zuiverder. De kwaliteit van Nederlands drinkwater is al goed, maar met jouw nieuwe apparaat wordt die kwaliteit alleen nog maar beter. Overigens wordt een waterontharder ook wel een waterverzachter of waterfilter genoemd. Online vindt je diverse aanbieders van deze fantastische apparaten.

Waarom kiezen voor een waterontharder?

Door een wateronthardingssysteem te laten installeren, zul je voortaan vrijwel geen kalkaanslag meer aantreffen in bijvoorbeeld je badkamer, keuken of bijkeuken. Daarnaast stroomt er geen kalk meer in de leidingen naar je wasmachine en vaatwasmachine. Doordat het kalk wegblijft bij deze apparaten gaan ze heel wat langer mee. Ook hoef je je keukenapparaten zoals de waterkoker en het koffiezetapparaat veel minder vaak te ontkalken, simpelweg omdat er nauwelijks meer calcium in je kraanwater zit. Heb je last van huidklachten, zoals psoriasis of eczeem? Ook dan is de aanschaf van een waterontharder een goed idee. Dankzij het zachte water heb je voortaan veel minder last van je huid. Verder hoef je bij zacht water veel minder doucheproduct of shampoo te gebruiken. Dit helpt ook om huidproblemen te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *