Wat neem jij mee onderweg?

De meeste mensen gaan wel eens op reis. De één trekt naar een ver oord, de ander blijft in eigen land. Soms gaat het om een familie of zaken bezoek, soms om vakantie. Onderweg zijn er altijd dingen die je nodig hebt. zeker wanneer je kinderen bij je hebt is het handig om goed voorbereid op weg te gaan. In deze blog geven we een aantal tips waar je aan kunt denken wanneer jij aan je volgende reis begint.

De auto

Wanneer je met de auto zijn twee dingen vooral belangrijk: Hoe Lang duurt de reis en wie reist ermee? Ervan Uitgaande dat je langer dan een uur op reis bent is het natuurlijk sowieso verstandig wat eten en drinken mee te nemen. Natuurlijk is het slim om te kiezen wat voor een tijdje vult. Daarnaast is het handig om te denken aan veiligheidsvoorzieningen als een ehbo doos maar ook een navigatiesysteem. Zo zul je niet snel voor verrassingen komen te staan.. Verder kun je als medepassagier een boekje of tijdschrift meenemen. Dit is een goed alternatief voor je telefoon.

Kinderen

Wanneer er kinderen mee zijn is het nog belangrijker om na te denken over wat je meeneemt. In tegenstelling tot volwassenen hebben zij vaak constant afleiding nodig. Wanneer je met de auto bent kun je gerust een bak baby speelgoed meenemen voor je kleintje. Wanneer ze wat ouder zijn zijn losse attributen als auto’s en poppetjes ook geen probleem. Natuurlijk is het wel belangrijk om na te gaan in hoeverre dit kan gezien de veiligheid. Zeker wanneer je als enige volwassene mee bent, kun je lastig ingrijpen wanneer er iets misgaat. Je kunt hierbij denken aan dingen als verstikking (klein speelgoed) of speelgoed waar kinderen mee kunnen gooien. Goede voorzieningen zijn wat dat betreft belangrijk maar veiligheid gaat uiteraard boven alles.

Openbaar vervoer

Eigenlijk gelden voorgaande tips ook voor het openbaar vervoer. Het enige verschil is dat het waarschijnlijk handiger is wanneer je de hoeveelheid speelgoed voor de kinderen beperkt ten opzichte van de auto. Dit om het feit dat het een openbare ruimte betreft en er makkelijker spullen zoek kunnen raken. Goede tips kunnen bijvoorbeeld zijn een boekje of een spelcomputer. Wanneer ze hier op uitgekeken zijn is er ook nog een laatste tip: wees creatief. Er zijn bijvoorbeeld simpele spelletjes als “ik zie ik zie wat jij niet ziet en de kleur is..”. Dit kan een slimme en gezonde afwisseling zijn ten opzichte van het vele digitale speelgoed van vandaag de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *