E-bike lifestyle

E bikes zijn een geweldige uitvinding van de afgelopen jaren. Deze elektrische fietsen hebben een hele nieuwe wereld geopend voor zoveel mensen. De elektrische fiets is al ouder dan dat je zou denken. De eerste ideeën en prototypen werden al in de 19e eeuw ontworpen door Amerikaanse uitvinders. Toen hadden de elektrische fietsen nog geen versnellingen. Tegenwoordig is het een heel ander verhaal. Probeer maar de beste e bike met middenmotor te vinden. Er zijn zoveel dingen om rekening mee te houden. Het is bijna om gek van te worden. Maar het is de moeite waard. Tegenwoordig kun je namelijk e bikes kopen waarvan de motor kracht levert wanneer jij kracht levert. Dus een e bike is helemaal niet een variatie op de scooter. Je kunt immers zonder motor fietsen of met maar een beetje ondersteuning. Natuurlijk kun je hem ook zo afstellen dat de motor bijna al het werk doet.

Ook voor de moeders is er wat beschikbaar

E bikes zijn tegenwoordig niet meer weg te slaan uit ons leven. Een elektrische mamafiets met zitje is helemaal niet meer zo raar om te kopen. Je bent als moeder soms nog steeds de lul. Je moet voor de kinderen en het huis zorgen. En sommige vrouwen willen ook nog eens carrière maken terwijl ze al twee van zulke zware taken op zich nemen. Dus een extra zetje in de rug kunnen de moeders wel gebruiken. Ik zeg niet dat alleen vrouwen het huishouden kunnen doen en de kinderen kunnen verzorgen. Uiteraard zijn er genoeg mannen die ook meehelpen of de primaire verzorger zijn. Echter, vandaag de dag is het nog steeds vaak de moeder die het meeste doet per dag dus voor hun is een elektrische fiets een klein beetje extra hulp dat ze nodig zijn.

Wat moet je in hemelsnaam kiezen?

Een e bike is een dure aankoop die je niet zomaar effe doet. Een fiets kost al bakken met geld en elektrische fietsen zijn nog duurder. Als je op iets als Amslod middenmotorfietsen ervaringen googled zie je dat het alle kanten uitloopt. Je kunt echt heel erg veel kanten op met een elektrische fiets. Ga je voor eentje waarvan je de motor kan uitzetten? Ik kan persoonlijk garanderen dat het de moeite waard is want ik heb met een e bike gefietst waarvan de motor niet uit kon zonder dat het de fiets afremde. Dan zit je te zweten om 14 kilometer per uur te fietsen. De gemiddelde persoon fiets sowieso al 15 kilometer per uur en ik ga ergens rond 20 tot 25, afhankelijk van hoe lang ik moet fietsen of hoe snel ik ergens wil zijn.

Persoonlijke ervaringen met de e bike

Hoewel ik al wat gezegd heb over mijn persoonlijke ervaringen met e bikes wil ik het nog een keer herhalen vanwege een belangrijk punt. Een fiets is voor iedereen een unieke ervaring en je kunt nooit helemaal vertrouwen op wat een ander voor mening heeft over fietsen of elektrische fietsen. Ik vond de elektrische fiets die ik had drie keer niks maar ik zou gek zijn om te zeggen dat elektrische fietsen slecht zijn. En dat is voor één goede reden. De elektrische fiets was afgesteld om alleen op motor te kunnen fietsen voor veiligheidsredenen. Ik was bezorger. Dus probeer verschillende e bikes uit. Er is vast eentje die bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *