Waarom je zonnepanelen op je dak zou moeten installeren

De tijd is rijp voor iedereen om op zonne-energie over te schakelen. De voordelen van zonnepanelen op je dak zijn talrijk, maar het belangrijkste is dat ze het milieu helpen door de uitstoot van koolstof te verminderen. En het gaat niet alleen om het beschermen van de planeet. Het installeren van zonnepanelen is ook een geweldige investering voor je eigen toekomst.

7 redenen waarom je op zonne-energie zou moeten overstappen

  1. Een van de belangrijkste redenen om over te schakelen op zonne-energie is dat het de koolstofuitstoot zal verminderen.
  2. Overschakelen op zonnepanelen zal je op de lange termijn veel geld besparen. Zonnepanelen hebben meestal maar eens in de 25 jaar onderhoud nodig, wat een aanzienlijke financiële besparing is in vergelijking met rekeningen van nutsbedrijven die maandelijks of per kwartaal worden betaald.
  3. Zonnepanelen zijn een hernieuwbare, schone energiebron omdat ze geen schadelijke broeikasgassen of giftige stoffen produceren zoals brandstof verbranding doet.
  4. De huidige zonnecellen zijn in staat zonlicht om te zetten in bruikbare elektriciteit met een efficiëntie van ongeveer 12 procent voor 2013 modellen.
  5. Zonnepanelen zijn beschikbaar in een brede waaier van prijzen voor verschillende budgetten.
  6. Zonne-energie is beschikbaar voor alle soorten woningen, of je nu in een huis of een appartement woont.
  7. Zonnepanelen schaalbaar, wat betekent dat je met een klein systeem kan beginnen en het later kunt uitbreiden.

Hoe werkt zonne-energie?

Wanneer de zonnestralen op een fotovoltaïsche cel vallen, komen er elektronen vrij die in een extern circuit worden gebracht. Deze cellen produceren doorgaans slechts een kleine hoeveelheid elektriciteit, maar er kunnen zonnepanelen worden geplaatst om een woning of ander gebouw van stroom te voorzien. Met de juiste hoeveelheid zonlicht is de door zonnepanelen opgewekte stroom voldoende om apparaten en verlichting in een huis of bedrijf van stroom te voorzien.

Zonnepaneel ontwerp en componenten

Zonnecellen zetten zonlicht rechtstreeks om in elektriciteit via een omvormer die de spanningsniveaus in het hele systeem regelt. Hierdoor is het geschikt voor gebruik met huishoudelijke apparaten. Bijvoorbeeld magnetrons en wasmachines zonder dat er dure adapters nodig zijn die anders onderweg extra energie omzetting verliezen zouden veroorzaken. De meeste fotovoltaïsche (PV) modules hebben ingebouwde aansluitdozen met diodes; als ze echter bij aankoop niet op deze manier zijn uitgerust , is het een eenvoudig proces om ze te installeren door te solderen.

Woon je nu in Friesland en denk na het lezen van deze blog ‘zonnepanelen zijn wel wat voor mij’! Kijk dan eens bij zonnepanelen Friesland of ze wat voor jou kunnen betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *