Hoe onthaak je een vis als amateurvisser?

Vissen is een geweldige manier om te ontspannen en wat tijd buiten door te brengen. Misschien kun je zelfs je kinderen interesseren om met je mee te gaan vissen! Maar hoe haal je de vis van de haak als je hem gevangen hebt? Als je een onthaak handschoen bij de hand heeft, is dit een makkelijke klus. Het enige wat je hoeft te doen is je vingers in de lussen aan beide uiteinden van de handschoen te steken, je duim tegen de ene kant te drukken en uw wijsvinger aan de andere kant te laten glijden. De haken komen los zonder de schubben uit te scheuren of de vinnen of kieuwen te beschadigen! Nog meer voor de amateurvisser lees je hieronder.

10 veelgemaakte fouten door de amateurvisser

  1. Je vislijnen in de knoop.
  2. Het niet goed vastzetten van je hengel.
  3. Niet genoeg aas aan de haak hebben.
  4. De vis loslaten voordat hij uit het water is gehaald of nadat je hem van de haak hebt gehaald en vervolgens weer in het water bent verloren.
  5. Je hengel in het water laten vallen tijdens het vechten met een vis, hem laten bungelen in bomen of struiken, of hem verliezen of breken door herhaaldelijk naar stronken en rotsen te gooien om er een sterke eenponder uit te slaan die ingeklemd zit tussen twee rotsblokken.
  6. Je onthaakt je vis zonder zijn gewicht op de juiste manier op het land te ondersteunen.
  7. Niet weten wanneer en waar je je haak moet zetten.
  8. Niet de juiste soort lijn gebruiken voor je hengel en reel.
  9. Gebruik van lichte vislijnen, die niet sterk genoeg zijn.
  10. Gebruik van een net om vis van meer dan 20 inch aan te landen.

De sleutel tot het vangen van grote vis

Wanneer je gaat vissen, kan het moeilijk zijn om grote vissen te vangen. Er zijn een paar belangrijke dingen die je in gedachten moet houden als je de grote prijs wilt binnenhalen. Het eerste is om geen lichte vislijnen te gebruiken die niet sterk genoeg zijn voor grotere vissen. Vissen aan de buitenkant van de waterlijn is ook een goede manier om deze grotere vissen te vangen. Als je vogels op je aas ziet duiken, betekent dit dat er een aantal grote vissen in de buurt zijn die op zoek zijn naar wat voedsel!


Zoals je hebt kunnen lezen kan je veel fouten maken als amateurvisser. Zorg er nu voor dat je je vis wel op de juiste manier van je haak af haalt met de juiste onthaak handschoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *