Beleef je eigen jungle in een volwassen glazen pot

Een planten terrarium is een soort aquarium alleen voor planten. Terrariums zijn net kleine werelden die je kunt creëren met je eigen planten en decoraties. Met de juiste potten, zaden, aarde en water kan je elke ruimte in je huis levendiger maken. Terrariums zijn er in alle vormen en maten, er is geen verkeerde manier om het te doen! In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het maken van een geweldig terrarium thuis.

Hoe maak je het beste terrarium thuis

Om thuis een geweldig terrarium te maken, moet je een glazen pot vinden met een wijde opening en een goede bodem. Je hebt ook potgrond nodig, dat kan aarde of mos zijn. Je hebt decoraties nodig zoals rotsen, stenen, kiezelstenen en kleine figuurtjes. De decoratie is afhankelijk van het soort terrarium dat je wilt maken. Gebruik verschillende texturen van materialen voor textuur en interesse. Hierdoor lijkt je terrarium voller en aantrekkelijker voor het oog.

Een ander belangrijk ding voor het maken van een geweldig terrarium is water – vergeet niet om vloeistof in je pot te doen! Misschien wil je gezuiverd water uit de winkel gebruiken of regenwater dat je buiten je huis verzamelt.

Een onderhoudsvriendelijk terrarium maken

De gemakkelijkste manier om een terrarium te maken is door alleen vetplanten en cactussen te gebruiken, omdat ze weinig verzorging nodig hebben. Je moet ervoor zorgen dat je weet wat voor soort container je wilt en de grootte. Denk eraan dat je niet wilt dat het in te veel water staat. Het glas moet helder zijn, zoals bijvoorbeeld een drinkglas. Zorg ervoor dat het glas niet troebel of vervuild is voordat je het gebruikt voor je terrariums.

Een ander zeer gemakkelijk type planten terrarium is terrarium mos bal. Dit type plant heeft geen aarde nodig, alleen mos en water, dus het onderhoud is veel eenvoudiger dan andere soorten planten in een platte schaal. En tenslotte is er de planten terrarium met een combinatie van planten. Dit is het meest complexe type plant dat je kunt maken, maar het ziet er ook geweldig uit.


Er zijn veel manieren om thuis of zelfs buiten je huis een artistiek en uniek terrarium te maken! Wees creatief en heb plezier tijdens het maken. Een plant terrarium kan je interieur een leuke fleur boost geven, dus probeer het vandaag nog zou ik zeggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *