Restaureer een klassieke auto: koop alle auto onderdelen

Als je een autoliefhebber bent, dan weet je hoe het voelt om eindelijk je droomauto uit het verleden te kopen. Maar als je hem eenmaal thuis hebt en aan de restauratie begint, is er een obstakel: alle onderdelen voor klassieke auto’s zijn te duur of gewoon niet verkrijgbaar. In deze blogbijdrage bespreken we wat je moet doen om een klassieker te restaureren met betaalbare vervangingsonderdelen!

Hoe restaureer je een klassieke auto met een budget

Om je auto met een budget te restaureren, moet je eerst uitzoeken wat er precies gerepareerd moet worden. Veel mensen splitsen hun auto op in onderdelen, zoals carrosserie, interieur, motor, transmissie, enz. Dit helpt hen bij het bijhouden van wat er gedaan moet worden en hoeveel het gaat kosten.

Het is ook belangrijk om te beginnen met een lijst van alle benodigde onderdelen die nodig zijn om het restauratieproces te voltooien. Op deze manier weet je of je op zoek bent naar iets dat erg duur is of niet beschikbaar is in je omgeving. Het kan verleidelijk zijn om zomaar een onderdeel van de plank te pakken wanneer je er een goedkoop vindt, maar dit zal leiden tot problemen op de weg, dus het is de moeite waard om nu de tijd te nemen om de juiste onderdelen te krijgen.

Waar kan ik auto-onderdelen vinden?

De beste plaats om alle nodige onderdelen te vinden is een autosloperij. Dit soort bedrijven demonteert oude auto’s en verkoopt de onderdelen als schroot, maar ze verkopen ook goede gebruikte (en soms nieuwe) vervangende onderdelen die in hun werven belanden na te zijn verwijderd uit andere voertuigen tijdens reparaties of omdat iemand van gedachten veranderd over het houden van hen. Deze schroot kan een geweldige bron van betaalbare klassieke auto vervangende stukken zijn als je weet hoe en waar te kijken! Wat te kopen van een sloperij

Er zijn een aantal klassieke auto-onderdelen die je nooit moet proberen te vinden op een sloperij. Dingen zoals carburateurs, inlaatspruitstukken, ruitenwisser assemblages, enz., kunnen zeer moeilijk te matchen zijn met verschillende jaren van hetzelfde model. Er is echter een breed scala van andere stukken te koop op deze werven die het gemakkelijk maken om je voertuig te restaureren zonder je budget te breken! Bijvoorbeeld:

  • Karpet sets
  • Doors & amp: vensters
  • Motorblok – compleet of gewoon kaal/gebarsten blokken (en componenten)
  • Uitlaatsystemen met inbegrip van dempers en katalysatoren
  • Brandstoftanks

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onderdelen die verwijderd zijn uit de voertuigen en die op een autokerkhof belanden. Ze verkopen ook motoren, transmissies en andere onderdelen, dus als je meerdere stukken van iets nodig hebt ben je bij de schroot aan het goede adres voor auto onderdelen! Zo niet, kijk dan eens online naar het aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *