Mooie vloeren – Weg met ongelijke vloeren

Hoe wil je dat de vloer er in je huis uitziet? Het antwoord op deze vraag moet iets zijn dat mooi en uitnodigend is. Als je het zat bent om naar je ongelijke vloeren te kijken, kan het egaliseren ervan het probleem oplossen. In deze blogpost wordt besproken hoe je een vloer egaliseert, zodat hij er geweldig uitziet zonder dat het te veel geld kost.

Kosten van het egaliseren van een vloer

De kosten van het egaliseren van een vloer kunnen variëren naargelang het soort materiaal dat wordt gebruikt. Er zijn veel verschillende materialen waaruit je kan kiezen, zoals beton, hout en tegels. De goedkoopste manier om uw vloeren te egaliseren is beton of hout. Beton heeft een hogere initiële kosten dan hout, maar het is ook een van de meest betaalbare om  te onderhouden. Hout is echter een veel duurder materiaal en misschien niet de beste optie voor uw budget. Tegelvloeren zijn een andere veel voorkomende keuze, maar kunnen u heel wat kosten, afhankelijk van hoeveel tegels er in de te vervangen kamer liggen.

Vijf stappen om je vloer te egaliseren

1. Controleer op oneffenheden

Voordat je begint met het egaliseren van een vloer, is het belangrijk om de kamer te controleren op oneffenheden. Als je vloeren niet erg uit het lood staan, is het misschien helemaal niet nodig om ze te egaliseren.

2. Oude vloerbedekking verwijderen

Om een vloer te egaliseren, moet je de oude bekleding verwijderen. Als je vloeren van hout of beton zijn, kan dit worden gedaan met eenvoudig gereedschap zoals een hamer en beitel. Als je vloeren uit tegels bestaan, heb je wellicht moeilijker materiaal nodig, zoals een elektrische slijper.

3. Lucht eventuele stinkende geuren die door tapijtvezels zijn achtergelaten

Wanneer je vloer wordt geëgaliseerd, wordt hij blootgesteld aan de lucht. Als je vloerbedekking of tapijten hebt die achterblijven na het verwijderen kunnen ze een zeer onaangename geur afgeven. Om dit te voorkomen, moet je je tapijten ten minste één dag in de zon laten liggen voordat je ze weer in huis neemt.

4. Meet de hoogte van de vloer op verschillende plaatsen

Voordat je begint met het egaliseren van de vloer, is het belangrijk om te meten hoe hoog elk deel van uw kamer is. Gebruik een meetlint voor deze taak, omdat het is nauwkeuriger dan andere gereedschappen.

5. Egaliseer met een lijm of nieuw ondertapijt

Zodra je de hoogte van je vloer hebt gemeten, is het tijd om te egaliseren. Je kunt kiezen tussen een zelfklevende of een nieuwe ondervloer. Een lijm is meestal een product op cementbasis en zal het gemakkelijkst te installeren zijn. Het kan echter langer duren dan andere nivellering opties.

Vloer egaliseren kun je dus zelf doen maar je kan er ook een vakman of vakvrouw voor laten komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *