Nieuwe dakshingles leggen op je schuur

Ben je helemaal klaar met het dak dat je momenteel op je schuur hebt zitten? Lekt het dak? Of is het helemaal verweerd? Dan kun je eens gaan kijken of je nieuwe dakshingles erop kan leggen om deze problemen te verhelpen. In deze blogpost proberen we je hiermee een beetje op weg te helpen. Dus lees snel verder!

Het dak van je schuur lekt

Je schuur lekt en de spullen die je in de schuur hebt staan worden helemaal nat. Dat is iets wat je niet wilt, want je hebt die spullen immers niet voor niets droog in de schuur gezet. Dus dat de schuur dan lekt is even flink balen. Maar wat ga je nu doen? Het eerst wat handig is om te doen is kijken of het hout nog wel goed is, of dat niet al aan het verrotten is. Mocht het hout al wat verrot zijn dan ben je namelijk verder van huis. Is dit nou niet het geval, dan heb je nog geluk gehad want dan hoef je alleen de dakshingles te vervangen. Dakshingles is de bovenste laag van het dak, dat er doorgaans voor zorgt dat je dak niet gaat lekken.

Zelf vervangen of een expert inhuren?

Nu je gezien hebt waar het vandaan moet komen is het goed om jezelf de vraag te stellen “ben ik handig genoeg om mijn dakshingles zelf te vervangen?” Is dit het geval dan is dat top want dan heb je eigenlijk alleen nieuwe dakshingles nodig en kost het je verder alleen een vrije dag/middag. Denk je dat je het zelf niet kunt dan is het verstandig om het ook niet te gaan proberen, dit kan extra kosten uiteindelijk met zich mee brengen. Maar schakel dan een expert in, deze weet wat hij doet en je hebt er garantie op. Met garantie kun je ook weer met een gerust hart gaan slapen omdat je niet meer de zorgen hebt over het dak van je schuur. En dat slaapt toch een stuk fijner kan ik mij zo voorstellen!

Waar vind ik een expert?

Een expert hiervoor is natuurlijk makkelijk te vinden. Veel bouwbedrijven kunnen dit gewoon voor je doen. Maar wil je je liever eerst online goed gaan oriënteren dan kan dat natuurlijk ook want het aanbod online is ook enorm. Dakshingles leggen is voor veel bedrijven zo gedaan, daarom is mijn advies dan ook om het door een expert te laten uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *