Hoe maak je roti: Surinaamse gerechten

Een roti is een heerlijk gerecht uit Suriname, maar het kan best moeilijk zijn om te maken. Er zijn veel handelingen bij het maken van het deeg en ook om de roti te koken. In deze blogpost zullen we alle stappen doornemen, zodat jij kan genieten van de heerlijke Surinaamse keuken!

Stappen om het deeg van roti te bereiden

De ingrediënten die je nodig hebt om roti te maken zijn: 300 gr bloem, 100 ml olie en 150 ml water. Meng eerst al deze ingrediënten tot het een glad deeg vormt. Na dit alles gemengd te hebben zul je het deeg nog ongeveer 20 minuten moeten kneden, voordat het klaar is voor gebruik. Indien je keuken warm genoeg is, laat het dan gerust onder een theedoek of iets dergelijks liggen, want dan droogt het niet te snel uit. Je kunt het ook een nachtje afgedekt met plasticfolie op kamertemperatuur laten liggen, maar vergeet niet waar je dit laat! Na één keer roti maken weet je al hoe lang het nodig heeft om te rijzen.

Stappen om roti te bakken

Nu je het deeg klaar hebt, is het tijd om te beginnen met koken! De eerste stap is het opwarmen van je pan op middelhoog vuur gedurende ongeveer vijf minuten voordat je deze gaat gebruiken. Je kan een tawa of wok pan gebruiken om roti’s te maken, aangezien ze beide geschikt zijn om ze gelijkmatig en snel te bereiden. Wanneer je olie gebruikt, doe dat dan pas als de roti al een beetje bruin begint te worden, anders komt er teveel rook van af! Zodra de pan heet genoeg is leg je de roti erop en laat je het ongeveer drie minuten garen. Je zult zien dat er kleine luchtbelletjes ontstaan, en dat is precies wat je wilt. Draai het na drie minuten om en laat hem nog twee minuten aan deze kant bakken. Zodra beide kanten gaar zijn, is je roti klaar om te eten! Serveer met wat curry of andere Surinaamse gerechten en geniet!

Geschiedenis van de roti in Suriname

De roti is een gerecht dat een lange geschiedenis heeft in Suriname. Het zou afkomstig zijn van het Indiase subcontinent, en het is in de loop der jaren aangepast aan de Surinaamse keuken. De roti is al vele jaren een belangrijk onderdeel van de Surinaamse cultuur, en het wordt vaak gegeten door zowel de lokale bevolking als door toeristen. Er zijn veel restaurants in Suriname die heerlijke roti’s serveren. En er zijn ook veel recepten online te vinden, zodat je ze thuis kunt proberen te maken, zoals hierboven beschreven!

Roti is een echt familiegerecht. Het is een typisch gerecht waar iedereen van kan genieten, van jong tot oud. Het brengt mensen samen en is perfect voor elke gelegenheid. Je kunt het eten met vrienden, familie of zelfs in je eentje. Hoe je ook van roti geniet, er is geen verkeerde manier om dit te doen!

Voor meer lekkere recepten kijk hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *