Geniet van Groningen

Geniet van Groningen

Er gaat niets boven Groningen. Het is een van de leukste steden van ons land. Er valt veel te zien en te beleven in de stad. De Martinitoren is een van de bekendste bezienswaardigheden, maar de stad heeft veel meer te bieden. Je kunt er geweldig winkelen en het is een en al gezelligheid in de vele cafés en restaurants die de stad telt. Het is dus puur genieten in Groningen. 

Bezienswaardigheden

De stad Groningen telt vele bezienswaardigheden. Zoals we al zeiden is de Martinitoren de meest bekende. De bekende toren staat op het bekendste plein van de stad, de Grote Markt. Hier vind je ook het stadhuis. Een ander leuk deel van de stad is het Hoge der A en Lage der A. Dit zijn de kades met mooie oude pakhuizen. Leuk om hier een wandeling te maken. Waar je ook even langs moet zijn de hofjes en de Prinsentuin.

Winkelstad

Naast dat Groningen een echte studentenstad is, kun je er dus ook heel gezellig winkelen. Je vindt er naast het standaard winkelaanbod vele hippe boetieks. Liefhebbers van de versmarkt kunnen terecht op de Vismarkt. Hier wordt op dinsdag, vrijdag en zaterdag een markt gehouden. 

Het is ook de plaats waar je moet zijn als je op zoek bent naar een goede Kapper. Groningen telt enorm veel verschillende soorten kapperszaken en barbershops. Ze hebben allemaal één ding gemeen en dat is de passie voor hun vak. En zeg nu zelf, er gaat toch niets boven een nieuw fris kapsel?

High Wine

Als je in Groningen bent, vergeet dan vooral niet te genieten van een High wine. Groningen telt diverse eetgelegenheden waar je dit kunt. Een high wine moet je zien als de hartige variant van de high tea. Bij deze laatste drink je thee en daarbij krijg je diverse hartige en zoete lekkernijen voorgeschoteld. Bij een high wine wordt de thee vervangen door, meestal verschillende soorten, wijn. Hierbij krijg je dan verschillende overheerlijke borrelhapjes, zoals verschillende kaassoorten en olijven geserveerd. Je kunt kiezen voor verschillende arrangementen en de hapjes hangen samen met de wijnkeuze.

Zo zie je maar dat Groningen een stad is die van alle markten thuis is en waar je Genieten met een hoofdletter schrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *