Fotografie tips voor beginners

Telkens wanneer je een nuttige fototip vindt, schrijf je die later op. De meeste worden vergeten, maar sommige zijn zo nuttig dat ik ze aan zoveel mogelijk fotografen probeer te vertellen. In dit artikel vind je de beste 20. Deze fototips voor beginners zijn gemakkelijk te begrijpen en gaan over alles van beginnende cameratechnologie tot creativiteit en compositie. Als je fotografie leert, zijn deze tips bijzonder nuttig voor je. Voor mensen met een visuele bril hebben we ook een video gemaakt met een aparte lijst met tips. Bevat enkele “gevorderde” tips (meestal minder bekende fotografische technieken die ik graag gebruik) die verschillen van de tips in de rest van dit artikel

Camera correct vasthouden, Leer hoe je dit moet doen

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar veel nieuwe fotografen doen dit omdat ze de spiegelreflex camera niet goed kunnen vasthouden, waardoor de camera trilt en het beeld onscherp wordt. Een statief is natuurlijk de beste manier om cameratrilling te voorkomen, maar aangezien je geen statief zult gebruiken tenzij je in het donker fotografeert, is het belangrijk om de camera goed vast te houden om onnodige beweging te voorkomen.

Op een gegeven moment zullen we onze eigen manier ontwikkelen om de camera vast te houden, maar we moeten hem altijd met beide handen vasthouden. Pak de rechterkant van de camera vast met uw rechterhand en plaats uw linkerhand onder de lens om het gewicht van de camera te ondersteunen.

Hoe dichter u bij de camera staat, hoe steviger u hem kunt vasthouden. Als u meer stabiliteit nodig hebt, kunt u tegen de muur leunen of op uw schoot zitten, maar als u niets hebt om op te leunen, kan een bredere standaard helpen.

Maak veel fouten en leer ervan

Hoe meer fouten je maakt, hoe sneller je kunt leren en je fotografievaardigheden kunt verbeteren. Alle professionele fotografen beginnen zonder iets van de camera te begrijpen.

De echte waarde zit hem in het omzetten van fouten in lessen die je vaardigheden verbeteren. Probeer dus technieken en stijlen uit die je nog nooit eerder hebt gedaan en verwacht dat je tijdens het proces veel fouten maakt.

Compositie

De compositie is een onderdeel van een foto dat je ook zonder camera kunt leren. Maar dit is een goed uitgangspunt voor ons, aangezien bijna iedereen op deze planeet toegang heeft tot camera’s en smartphones.

Een correcte compositie is verantwoordelijk voor de juiste plaatsing van het onderwerp (of de aandachtspunten) en andere elementen, zodat de kijker de foto goed kan herkennen.

Leer scherpstellen

De autofocusstand is een van je beste vrienden als beginner. Zelfs gevorderde gebruikers en professionele fotografen vertrouwen op autofocus in veel fotosituaties.

In andere situaties, zoals het fotograferen van de melkweg of het noorderlicht, is het essentieel om handmatige scherpstelling te leren, omdat de meeste digitale camera’s moeite hebben met scherpstellen in het donker.

Om ervoor te zorgen dat je opnamen helder zijn, lees je de handleiding van je camera om uit te vinden hoe je het scherpstelpunt dat je gebruikt kunt aanpassen, en stel je indien nodig scherp in de handmatige modus. Dit is een van de basistips om u op weg te helpen met fotografie.

 Als je niet het gewenste resultaat krijgt, kun je hier lezen hoe je een onscherpe foto oplost.

Draag je camera altijd bij

Fotografiekansen komen vaak wanneer je ze niet het meest verwacht. Als je je uitrusting relatief eenvoudig kunt houden (alleen een kleine cameratas en een statief), kun je misschien je voordeel doen met enkele van deze onverwachte methoden. Als uw telefoon een camera heeft, kunt u die gebruiken om “notities” te maken van de scène die u met een gewone camera wilt terugzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *