Drie mogelijkheden om snel je appartement te verkopen

Heb je jarenlang met veel plezier in je appartement gewoond? Is het nu echter tijd om de volgende stap in je leven te zetten? Dan is het de hoogste tijd om je appartement te gaan verkopen. Gezien de hectiek op de woningmarkt lijkt dit een uitgelezen moment te zijn om je appartement te verkopen. Volgens experts kun je daarbij het beste voor één van onderstaande mogelijkheden kiezen.

Via een makelaar

Eén van de opties waar de meeste mensen voor kiezen, is om de woning via een makelaar te verkopen. Bij deze optie regelt de makelaar in principe alles voor je; het maken van de foto’s, de advertentie op Funda en de bezichtigingen. Uiteraard kent dit wel zijn keerzijde. Je moet namelijk met een behoorlijk bedrag aan makelaarskosten rekening houden. Bovendien heb je geen 100% zekerheid dat je appartement daadwerkelijk (snel) verkocht wordt.

Stille verkoop

Je kunt er ook voor kiezen om je appartement in de stille verkoop aan te bieden. Dit betekent dat je het niet van de daken schreeuwt dat je appartement te koop staat. Door je appartement in de stille verkoop aan te bieden, trek je eigenlijk alleen de juiste potentiële kopers aan. Bovendien hoef je geen rekening te houden met dure makelaarskosten. Via onder andere Damborg.nl kun je je appartement in de stille verkoop van de hand doen.

Aan een vastgoedinvesteerder

Tot slot is het ook mogelijk om je appartement aan een vastgoedinvesteerder te verkopen. Dit brengt de nodige voordelen met zich mee:

  • Je bent van een prima bod verzekerd
  • De meeste vastgoedinvesteerders doen een bod zonder voorbehoud van financiering en dergelijke
  • De extra kosten worden in veel gevallen door de vastgoedinvesteerder op zich genomen
  • Je bent van een snelle en vlekkeloze afhandeling verzekerd
  • Je hebt zelf nagenoeg nergens omkijken naar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *