In drie stappen naar een warm interieur

In drie stappen naar een warm interieur

De winter komt er weer aan en dan is er niets zo fijn om lekker op de bank een boek te lezen, een film of serie te kijken of aan tafel een spelletje te doen. Zeker in deze corona-periode zitten we veel thuis en dan is ht belangrijk dat je woning een plek is waar je tot rust kunt komen en waar je goed kunt ontspannen. In deze blog lees je verschillende tips om je huis een warme uitstraling te geven.

Kleur

Schilder je wand of muur in eens in een warme tint om gezelligheid in je huis te creëren. Een wand beslaat een groot deel van een kamer, en is daardoor een echte blikvanger. Zorg dus voor een kleur waar je echt blij van wordt en die niet snel verveelt. Donkere kleuren zorgen over het algemeen voor een knus gevoel. Voorbeelden daarvan zijn donkerblauw, donkerroze of donkerpaars. Wanneer je dit wat te gewaagd vindt, kun je ervoor kiezen om eerst een tester te kopen en een klein stukje van je muur te verven. Op die manier kun je ontdekken of de kleur iets voor je is en of je de rest van de wand ook in die kleur zou willen. Ook kun je met kleuren spelen wat betreft de meubels, denk aan een bank in een opvallende, warme kleur, of (eet)stoelen. Van plan nieuwe meubels aan te schaffen om een warm interieur te creëren?  Kooiaap transport kan je helpen bij het laden en lossen van de spullen.

Groen

Planten en bloemen zijn tegenwoordig niet meer uit het interieur weg te denken. Voordelen van planten zijn dat ze erg gezellig staan in een woning, voor rust zorgen en stress verlagen. Maar daarnaast hebben planten ook voordelen voor je gezondheid: ze zorgen namelijk voor een beter klimaat in je woning. Twee vliegen in één klap dus! Investeer bijvoorbeeld in een mooie grote plant die de aandacht op zich vestigt en wissel deze af met kleine plantjes of verse bloemen.

Accessoires

Ook accessoires doen veel met de sfeer van je huis. Gooi eens alle kussens weg die je hebt, en schaf allemaal nieuwe aan. Kussens zijn vaak niet duur, en zijn er in alle kleuren en maten te vinden. Je zult zien dat een paar nieuwe kussens op je bank je huis er gelijk al heel anders doet uitzien! Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een vloerkleed: ook hiervan zijn  verschillende variaties te vinden en ook deze doen veel met de sfeer van je huis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *