Bier smaakt beter uit het juiste bierglas

Je weet het misschien niet, maar er zijn een aantal dingen die je bier beter kunnen laten smaken. Eén daarvan is het soort glas waaruit je het drinkt. Het juiste bierglas houdt de koolzuur binnen en zorgt ervoor dat de smaak beter tot zijn recht komt. Als je het technisch wilt bekijken, zijn er zelfs verschillende vormen die het beste werken met bepaalde soorten bier! Om je te helpen het perfecte glas voor je favoriete brouwsel te vinden, hebben we deze blogpost gemaakt over welke glazen bij welk type bier passen.

5 beste bierglazen voor elke drinker

Hier zijn 5 van de beste bierglazen die je kunt gebruiken om van je favoriete brouwsel te genieten.

1. Pils Bier Glazen

Dit type glas heeft een bredere mond, waardoor je de vloeistof kunt ronddraaien zodat het aroma geconcentreerd is als je eraan snuift voor je een slok neemt.

2. Tulpglazen

Deze worden vaak gebruikt door Belgische brouwerijen, of ambachtelijke brouwerijen die Belgische invloeden hebben. U kunt ze gebruiken voor witbieren, dubbels, tripels en andere bieren van dit type.

3. Weizen-glazen

Deze zijn groter en hebben een bredere mond zodat de koolzuur zich opbouwt en een mooie schuimkraag vormt. U kunt dit gebruiken voor hefeweizens, witbieren en andere witbieren.

4. Stein of Mugs

Deze zijn zwaar en kunnen een hele liter bier bevatten. U kunt ze gebruiken voor bocks en andere donkere bieren.

5. Champagne Flutes

Sommige mensen willen ambachtelijke bieren serveren in dit soort glazen, omdat ze helpen de smaak te markeren. Je kunt ze gebruiken voor IPA’s, stouts, en andere bieren met sterke smaken.

Wat je moet weten voor je een bierglas koopt

Als je een bierglas koopt, hou dan deze dingen in gedachten:

Is het vaatwasmachinebestendig?

Dit is belangrijk als je het meeste uit je glas wilt halen. Je zult er een willen zonder ontwerpen of logo’s erop. Sommige glazen zijn helemaal niet vaatwasmachinebestendig, dus kijk goed naar de gebruiksaanwijzing voordat je er een koopt.

Heeft het een CO2-ventiel?

CO2 is koolzuur, dus je wilt er een met een soort ventilatie zodat de bubbels eruit komen en je helpen met de smaak wanneer je drinkt!

Zijn er bierstijlen die niet geschikt zijn voor dit glas?

Gose wordt meestal geserveerd in hoge, slanke bierglazen omdat het een zure smaak heeft over. En sommige Belgische bieren gaan beter in tulpvormige glazen vanwege de carbonatie.

Kortom, bierglazen kunnen niet ontbreken bij de echte bier liefhebber. Het geeft je biertje nog wat extra smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *