Je kwaliteit van leven en hooggevoeligheid 

Als je een persoon bent met hooggevoeligheid, dan maak je nog weleens het een en ander mee. Er is veel onbegrip voor HSP en hoe dit effect kan hebben op je manier van leven. Niet alleen wordt er vaak niet verder gevraagd naar hoe je geholpen kan worden, maar ook wordt er vaak gelachen om de manier waarop je met bepaalde situaties omgaat. Het kan een heel groot obstakel zijn om met je HSP een dagje uit te gaan maar ook werk zoeken dat goed aansluit bij je HSP is lastiger dan dat het hoort te zijn. Bij verschillende coaching programma’s, zoals HSP coach Utrecht, kan je leren omgaan met je HSP. 

Specifieke karaktereigenschappen 

Bij deze programma’s leer je om je hooggevoeligheid om te zetten in je kracht. Je leert hoe je je er het beste uit kunt halen en hoe je er het beste mee kunt leven. Je oefent manieren waarmee je de kwaliteit van leven verbetert en je leert hoe je om moet gaan met je grenzen en het aangeven hiervan. Als je hooggevoelig bent ben je niet ziek, het is een karaktereigenschap die zorgt dat je sneller overprikkeld raakt door je omgeving. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan licht en geluid. Bij HSP coach Amsterdam geven ze je de handvatten om ermee te leren leven. 

Het verwerken van prikkels 

Niet alleen ben je overgevoelig voor licht en geluid, je bent ook sneller beïnvloed door de emoties van anderen. Je verwerkt de prikkels uit je omgeving anders en dat kan soms tot uiting komen in je gedrag. Hoogsensitiviteit is het resultaat van je hersenen en de manier waarop zij de prikkels verwerken. Het komt zowel voor bij mannen als vrouwen en 1 op de 5 mensen is hooggevoelig. Er zijn een aantal kenmerken die je kunnen helpen bij het vaststellen van je hooggevoeligheid. De kenmerken zijn redelijk gelijk aan iedereen maar kunnen natuurlijk wel op andere manieren tot uiting komen. 

Oog voor originele oplossingen 

Hooggevoelige mensen hebben een goed oog voor details en zullen deze sneller opmerken dan andere mensen. Als HSP’er ben je erg empathisch en creatief. Bij veranderingen heb je tijd nodig om situaties te verwerken. Maar je haalt een intens geluk en genot uit dingen zoals muziek en kunst. Je bent snel door verschillende situaties geraakt en kan hier soms last van hebben. Maar je bent ook een originele denker in complexe situaties en zult dan ook met creatieve, originele oplossingen komen. Daar tegenover staat wel dat je dingen heel persoonlijk op kunt vatten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *