Houd je planten in leven met een druppelslang

Woon je in een warmer klimaat en heb je geen tijd om je planten elke dag water te geven? Zo ja, dan is deze blogpost iets voor jou! We zullen het hebben over hoe een druppelslang kan helpen om je planten in leven te houden. Met de juiste opstelling is het gemakkelijk om ze met minimale inspanning te verzorgen en toch een aantrekkelijke tuin te behouden.

De makkelijkste manier om je planten water te geven

Als je een slang met een verstelbare kop hebt, kan je je planten het gemakkelijkst water geven door het uiteinde van de slang aan het uiteinde van de druppelbuis te bevestigen. Het andere uiteinde moet in een pot worden geplaatst of ergens waar het niet kan worden omgestoten. Laat het water ’s nachts lopen en controleer het ’s morgens op lekken.

Toen ik merkte dat mijn planten dood gingen omdat ze niet elke dag genoeg water kregen, zocht ik naar een makkelijke manier om ze in leven te houden. Druppelslangen zijn perfect, alles wat je nodig hebt is een slang met een verstelbare kop en voila! Je hoeft je geen zorgen meer te maken om je planten elke dag water te geven! Zorg er wel voor dat je beide uiteinden van de slang loskoppelt als je klaar bent met water geven.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe dit je tijd kan besparen. Nou, ik ben blij dat je het vraagt! Als je planten in potten staan en ze elke dag water moeten krijgen, is het vervelend om naar buiten te moeten gaan om het uiteinde van de slang te zoeken (vooral als het waait) en dan alles weer naar binnen te slepen als je klaar bent met water geven. Met een druppelslang hoeft je alleen maar de kraan een uurtje of twee open te zetten – je hoeft niet meer met slangen te slepen!

Ik weet wat ons ons hele leven is verteld: “Water zo vaak als nodig is.” Hoewel dat op papier goed klinkt, komt er een punt waarop te veel water zelfs voor gezonde planten dodelijk is. Deze druppelslang vereist net genoeg water om je planten in leven te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *