Handige tips en trucs over showroomkeukens

Showroomkeukens zijn keukens die in de showroom van een winkel staan en je kunt ze kopen op het moment dat de winkelier de keuken in de verkoop zet. De winkelier zet een keuken in de showroom te koop op het moment dat de keuken uit het assortiment gaat en dat die plaats moet maken voor bijvoorbeeld een nieuwe serie. De winkelier is er dus ook bij gebaat dat de showroomkeuken zo snel mogelijk wordt verkocht en verdwijnt. En daar kun jij dus van profiteren. In onze blog geven we een aantal handige weetjes, tips en trucs over de showroomkeuken.

Showroomkeukens heeft iedereen aangeraakt

Het klopt dat de bezoekers van de winkel de showroomkeukens aanraken en uitproberen. Dan is het al gelijk een minder stuk aantrekkelijk om een exemplaar te kopen, maar wees gerust. Een winkel zal je nooit een defecte keuken verkopen, terwijl de materialen waarvan de keukens in een showroom zijn gemaakt vaak hoogkwalitatief zijn. Ze moeten immers de kwaliteit van de winkel representeren. En ze kunnen dus vaak wel tegen een stootje. Ook wordt de showroomkeuken gereinigd en netjes gedemonteerd alvorens die bij je thuis geleverd en geïnstalleerd wordt. Dus je hebt ook niet het idee dat je een tweedehandse keuken ontvangt.

Showroomkeukens zijn belachelijk goedkoop

Zoals gezegd is de winkelier erbij gebaat dat showroomkeukens zo snel mogelijk verkocht worden en verdwijnen en daar willen ze ook ver voor gaan. Vaak zie je dat terug in de prijs en je kunt dus voor een belachelijke prijs een hoogkwalitatieve keuken kopen. Het kan wel honderden tot duizenden euro’s schelen als je de prijzen van een showroomkeuken vergelijkt met die van een gloednieuwe keuken. Je bent dus bijna een dief van je eigen portemonnee als je niet serieus overweegt om een showroomkeuken aan te schaffen.

Een ander feitje is dat je ook over een showroomkeuken nog prima kunt onderhandelen over de prijs. Zoals gezegd willen winkels ver gaan om afscheid te nemen van de showroomkeukens die er zijn en je kunt als klant daarvan profiteren. Trek dus de stoute schoenen aan en vraag om meer korting. De kans is zeer groot dat je korting krijgt. De truc om succesvol te onderhandelen is om een beetje stoïcijns het gesprek in te gaan. Laat niet blijken dat je de deal graag wilt sluiten en focus je vooral op de nadelen. Dan krijgt de verkoper het gevoel dat hij harder moet werken en je een betere prijs moet geven om de deal te bezegelen. Houd er rekening mee dat onderhandelen een spelletje is.

Snelle levertijd is een voordeel

Showroomkeukens zijn veel sneller leverbaar dan nieuwe keukens. Nieuwe keukens hebben doorgaans een levertijd van weken tot enkele maanden en een showroomkeuken kan vaak al binnen een week tot 2 weken bij je geleverd en gemonteerd worden. Dus je hoeft niet lang te wachten als je voor een showroomkeuken kiest. Uiteraard is de levertijd afhankelijk van de tijd die de winkel heeft om de keuken in de showroom te demonteren, te vervoeren en bij je thuis weer te monteren. Ga naar Superkeukens.nl als je een nieuwe keuken wilt kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *