Alles wat je moet weten voor jouw Bonaire vakantie 

Heel wat mensen kiezen er elk jaar opnieuw voor om een vakantie te ondernemen naar het zogenaamde Caraïbisch gebied. Hier zijn dan ook verschillende fijne vakantielanden evenals uitnodigende eilanden te ontdekken. Voor één van deze eilanden geldt dat ze luistert naar de naam Bonaire. Ze bevindt zich vlak voor de kust van Venezuela en heeft enkele zeer sterke troeven in petto voor haar bezoekers. Overweeg jij ook het boeken van een Bonaire vakantie, maar wil je graag nog eerst wat meer te weten komen over deze toch wel zeer fijne vakantiebestemming? Dan is het een absolute aanrader om nog even de informatie door te nemen die je hieronder aantreft. 

Waarom een Bonaire vakantie overwegen?

Een vakantie Bonaire staat bij veel mensen vrij hoog bovenaan het verlanglijstje dat is ook helemaal niet zonder reden, integendeel. Het moet dan ook gezegd dat een vakantie hier doorbrengen je zomaar een aantal zeer interessante voordelen kan opleveren. Niet in het minst staat Bonaire er uiteraard om bekend uitstekend in de smaak te vallen bij mensen die houden van een watersportvakantie. Je kan hier dan ook fantastisch snorkelen en duiken. 

Tijdens een Bonaire vakantie geniet je verder uiteraard altijd van het heerlijke klimaat waar hiervan sprake is. Daarenboven is het eveneens zo dat je hier heerlijk kan genieten aan het strand terwijl je tevens de prachtige natuur van dit eiland kan ontdekken. Tel daar ook nog eens de uiteenlopende mogelijkheden bij op die de hoofdstad Kralendijk te bieden heeft en het mag duidelijk zijn dat het meer dan de moeite waard kan zijn om dit eiland als je volgende vakantiebestemming te overwegen.

Ontdek Kralendijk, de hoofdstad van het eiland 

De hoofdstad van Bonaire luistert naar de naam Kralendijk. Het betreft hier een stad die eigenlijk verschillende gezichten heeft. In eerste instantie heeft ze traditiegetrouw zoals het een hoofdstad betaamt heel wat interessante troeven voor haar bezoekers in petto. Zo is het niet alleen mogelijk om er leuk te winkelen, daarnaast zijn er ook verschillende restaurants terug te vinden. Ben jij iemand die er ook van houdt om het nachtleven te ontdekken van zijn of haar vakantiebestemming? Ook in dat geval zal je tijdens je Bonaire vakantie zeker aan het juiste adres zijn in Kralendijk. 

Eveneens kenmerkend voor deze stad is het feit dat er met de nodige regelmaat een cruiseschip aanmeert. Wanneer dat gebeurt zal je tot de vaststelling komen dat de stad zomaar nog levendiger wordt. Plots worden overal de leukste souvenirs aangeboden. Zeker fijn om te aanschouwen! 

Ook Klein Bonaire is het ontdekken meer dan waard 

De kans bestaat dat er je door locals zal worden aangerekend om tijdens je Bonaire vakantie ook even kennis te gaan maken met het zogenaamde Klein Bonaire. In het bijzonder wanneer je verblijft in Kralendijk is de kans zeer groot dat je meermaals met dit advies geconfronteerd zal worden. Dat is het gevolg van het feit dat dit onbewoonde eiland is terug te vinden op een afstand van amper 800 meter voor de kust van de hoofdstad. Voor dit eiland geldt dat ze deel uitmaakt van het Bonaire National Marine Park. Tijdens een vakantie in deze regio is het hoe dan ook een absolute aanrader om te overwegen om ook dit nationale park te gaan ontdekken. 

Lees hier meer over de Nederlandse Antillen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *